Специализирана полицейска акция за контрол на скоростта започва във Великотърновска област. Началото на операцията

...
Специализирана полицейска акция за контрол на скоростта започва във Великотърновска област. Началото на операцията
Коментари Харесай

Акция Скорост“ започва във Велико Търново

Специализирана полицейска акция за контрол на скоростта започва във Великотърновска област. Началото на интервенцията ще бъде сложено през идната седмица, стана ясно след среща сред регионалния шеф Ивайло Здравков и началника на бранш " Пътна полиция “ при ОДМВР основен контрольор Радостин Върбанов.

При визитата двамата направиха разбор на пътнотранспортния травматизъм в района от началото на година и разясниха ограничения за ограничението му, разясняват от Областна администрация – Велико Търново.

Инспектор Върбанов регистрира, че началото на годината в градовете на региона са настъпили 60 тежки ПТП с двама починали и 67 ранени. Катастрофите в селата са 18, с 25-а ранени. 59 от случаите са се случили денем, а 13 – през нощта.

Извън обитаеми места за интервала са настъпили 64 тежки ПТП с осем умрял и 101 ранени. В светлата част на денонощието са станали 46 тежки произшествия при които са починали пет лица, а ранените са 71. В тъмната част на денонощието са настъпили 15 тежки случая, при които има трима починали и 26 ранени. За същия интервал на предходната година тежките ПТП отвън обитаемоте места в региона са били 63 със 7 починали и 89 ранени.

Положителна тенденция е отчетена при разкритите произшествия, породени от водачи, използвали алкохол и опиати, стана ясно още от срещата.

Беше регистрирано, че основни аргументи за произшествия са неприятна пътна маркировка и недобра осветеност на пешеходните пътеки. Друга причина за произшествия е незадоволителния брой чиновници в бранш " Пътна полиция “.

С цел понижаване на пътнотранспортния травматизъм ще бъдат засилени инспекциите в обитаемоте места на региона, осведоми след срещата регионалният шеф Ивайло Здравков. Той увери, че от началото на идната образователна година пред образователните институции ще има патрули на " Пътна полиция, които да наблюдават за сигурността.

До дни следва среща на регионалния шеф Ивайло Здравков с управлението на общинското сдружение във Велико Търново " Организация на придвижването, паркинги и гаражи “ ЕООД, защото съгласно чиновници в " Пътна полиция “ маркировката в регионалния град се износва бързо, а изсветляването й е също причина за пътни произшествия.

Планира се и среща между областния шеф, шефа на ОД Министерство на вътрешните работи и началниците на Районни ръководства за сигурността и предварителната защита в дребните обитаеми места на област Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР